Vinnere av julekalender 1. – 7. desember

av Hanne Strypet 8. desember 2014

1. desember

Hvor finner du Medisinsk museum i Trondheim og hva heter hovedutstillingen? Svaret er på Øya/i Kunnskapssenteret, og hovedutstillingen heter “Fra kalde isfjell til varme hjerter”. Det visste Elin Yli Dvergsdal. Gratulerer.

2. desember

Hva er det forskerne våre tror malariamedisin kan brukes mot, annet enn malaria? Riktig svar er beinmargskreft (også kalt myelomatose på fagspråket). Det visste Bente Pedersen. Graulerer

3. desember

Botox er mest kjent for å glatte ut rynker, men forskerne på NTNU og St. Olavs Hospital bruker botox på andre måter. Her skulle man nevne minst to andre måter botox brukes i pasientbehandling ved universitetssykehuset i Trondheim. To av disse ga rett svar: magekreft, klasehodepine (clusterhodepine) og behandling av sykelig overvekt. Noen har også svart overdreven svetting, og det er godkjent svar. Anne Kristensen ble den heldige vinneren denne dagen.

4. desember

Appen «symfyse-fundus» ble lansert i juni i år. Den er utviklet av forskere ved NTNU og St. Olavs Hospital sammen med NTNU Technology Transfer (TTO). Hva gjør appen? Riktig svar er at den gjør det mulig for gravide selv å registrere veksten til fosteret. Elin Kyllo visste dette.

5.  og 6. desember

Ingen korrekte svar

7. desember

Hvor ligger det nye nasjonale senteret for toppidrett som i høst ble opprettet ved NTNU? Det ligger i Granåsen, og det visste Andreas Lande. Gratulerer.

 

Du liker kanskje også