Påskesteming på biblioteket

av @NTNUhealth 14. april 2014

karina.bjorkedal

Blogger: Karina Bjørkedal

 

 

Nordmenn, påske og krim er i dag en etablert treenighet, men visste du at tradisjonen med påskekrim faktisk er særnorsk? Trolig startet det hele med et svært vellykket reklamestunt…

Påsken 1923 rykket forlegger Harald Grieg inn en annonse i Aftenposten. Annonsen, som var til forveksling lik et vanlig nyhetsoppslag, hadde tittelen «Bergenstog plyndret i natt». NSB mottok bekymrede henvendelser fra pårørende, som hvis de bare hadde lest saken litt nøyere ville oppdaget at resten av teksten reklamerte for den nye krimboken til Nordahl Grieg og Nils Lie. Oppstusset gjorde naturlig nok mange nysgjerrige på romanen, noe som igjen førte til at boken ble en salgssuksess og påskekrimmen var et faktum.

I dag har alle bibliotek med respekt for seg selv påskeutstilling med krimbøker, påskeegg og kanskje til og med litt kvikklunsj. Vi på Bibliotek for medisin og helse er selvfølgelig intet unntak!

påsketemninig i biblioteket

Men kanskje er du ikke interessert i å bruke påskeferien på fiksjonshistorier om mord og mysterier?  Fortvil ikke, vi har et tilbud også for deg. Vi har nemlig akkurat kjøpt en to måneders prøvetilgang til videoatlaset Acland Anatomy. Her kan du «etterforske» dødsfall gjennom å se videoer av obduksjoner. I tillegg til å vise menneskekroppens struktur på en naturlig måte, demonstrer videoene muskler, sener og ledds naturlige bevegelser.

Så enten du vil bruke påsken på et ekte eller oppdiktet dødsfall, ønsker alle vi på Bibliotek for medisin og helse deg en riktig god påske!

Du liker kanskje også