Spør en forsker: Gjelder 220 minus alder fremdeles for utregning av makspuls?

Løpebånd, istockphoto.comSpørsmål:

Jeg jobber i bedriftshelsetjenseste og vi tester o2 opptak indirekte med Åstrandstest. I de senere år er vi blitt mer oppmerksomme på maxpuls. Vi ser at det er store individuelle variasjoner på spesielt når folk blir eldre. 220 minus alder skal kunne brukes på 80% av befolkningen men jeg mener det er mange fler enn 20 % som avviker fra “normalen”. En del av de vi tester vet sin maxpuls og jeg ser jo at en estimert maxpuls gir feil resultat om personen ligger 20-30 slag over sin estimerte maxpuls. Eller motsatt vei.

Er det gjort noen nye studier på det med maxpuls? Eller gjelder 220 -alder regelen ennå

 

Andrea Hegdahl TIltnesSvar fra: Andrea Hegdahl Tiltnes
Kommunikasjonsansvalig ved K. G. Jebsen – Senter for hjertetrening
Hei,
vi ved K. G. Jebsen – Senter for hjertetrening har gjort flere studier på dette, og 220 – alder anbefaler vi ikke å bruke. Som du selv erfarer, jo eldre man blir, jo større blir feilen. Vi har utviklet en egen formel basert på data fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT), 211- 0,64 ∙ alder. Formelen gir et sikrere estimat av maksimal hjertefrekvens med en feilmargin på ca. 11 hjerteslag per minutt. Vi har også utviklet en makspulskalkulator. Den og mer informasjon om makspuls kan du finne på våre nettsider!

Her kan du lese et tidligere blogginnlegg om denne formelen og studien bak!

For flere innlegg om vår forskning besøk vår blogg her!

  • Nelson Baldwin

    Min kone har lidd av kreft i bukspyttkjertelen som ble bekreftet å være fase fire, legen fortalte meg at det var lite hun kunne gjøre siden hun ikke reagerte på behandling, men min svoger kom til vår redning ved å bestille denne hampoljen fra Rick Simpson Foundation, som han sa, har hjulpet noen pasienter med å bekjempe kreft av ulike typer, så vi bestemte oss for å gi det en sjanse, så langt er kona mitt bedre, og nå kan hun gå rundt huset selv. Jeg følte det som nødvendig, og la andre som lider av denne akutte sykdommen at når du har en god hampolje, kan det virkelig gi deg en god sjanse til å leve. Hvis du har behov for denne hampoljen, kan du kontakte stiftelsen som leverte min svoger med denne e-posten: ricksimpsonmedicalorg@outlook.com