Ding dong: Du har mottatt 3,7 millioner til forskningen din!

av @NTNUhealth 4. november 2013

Blogger: Anne Steenstrup-DuchAnne Steenstrup-Duch

De siste ukene har jeg tenkt at det er sikkert en fin jobb å ringe rundt og fortelle at folk har vunnet i tipping. For et par uker siden ble jeg nemlig fortalt en hemmelighet: Bodil Kavli skulle motta nesten 4 millioner fra Kreftforeningen til forskning på blod- og lymfekreft.

bilde-(2)

Klokken 07:15: En noe overrasket Bodil Kavli mottar stor sjekk fra Anne Lise Ryel og Arne Lyngstad. TV2 filmer og intervjuer. (Foto: Arild Domaas)

Grunnen til at jeg fikk vite dette, var fordi Kreftforeningen ønsket å finne på noe spesielt, slik at flest mulig skulle få vite at de skulle dele ut rekordhøye 160 millioner til kreftforskning i dag. Disse 160 millionene kommer nemlig rett fra gavmilde folk rundt om i landet. Det er viktig å vise at pengene faktisk når frem, og går til forskning på bedre diagnoser og kreftbehandling.

Kreftforeningen foreslo at forsker-tatt-på-senga kunne være en morsom vri. Da ville vi få en spontan versjon fra forskeren. Hva med å banke på døra hennes klokka 0700, og der står noen blide mennensker med en stor sjekk?

Så begynte ringerunden. Først ringte jeg to av hennes kollegaer for å finne ut om hun i det hele tatt var i landet når vi planla vårt stunt.

Jeg snakket med Hans Krokan, som ble veldig glad på vegne av Bodil for at hun skulle få penger, men han var mest glad på vegne av forskningsområdet som han har store forventninger til.

Jeg snakket så med mannen til Bodil, som nok lurte på om dette var en veldig utspekulert spøk. Men han var sporty, og sa at selvfølgelig skulle vi få lov til å komme tidlig på morgenen med kamerafolk og reporter fra TV2.

Bodil Kavli skal forske på den vanligste formen for kreft i blod og lymfesystem. Forskningen skal gi mer kunnskap om underliggende mekanismer som vil kunne identifisere nye markører for lymfekreft, som igjen vil kunne gi mer individuell behandling av kreftsykdommen og dermed bedre prognose og overlevelse. Forskningen skal skje i samarbeid med St. Olavs Hospital, så forskningen kommer pasientene til gode.

Her er en bildeserie fra min morsomme arbeidsdag så langt.

PS: Det var ikke bare Bodil Kavli som mottok penger fra Kreftforeningen i dag. Forskning ved Det medisinske fakultet og St. Olavs Hospital mottok hele 17,5 millioner. Følg med på bloggen – så vil du etterhvert kunne få lese mer om hva disse pengene går til.

Dette blogginnlegget begynte jeg å skrive 04:50 i morges....

Klokken 04:50: Dette blogginnlegget begynte jeg å skrive 04:50 i morges….

Dekanus Stig Slørdahl var morgenfrisk da han hentet meg 06:30. Legg merke til 4-dagers Movemberbart.

Klokken 06:30: Dekanus Stig Slørdahl var morgenfrisk da han hentet meg 06:30. Legg merke til 4-dagers Movemberbart.

Det er litt styr med direktesending. Her rigger kamerafolkene opp utstyret. Var endel naboer som tittet skeptisk ut av vinduet.

Klokken 06:45: Det er litt styr med direktesending. Her rigger kamerafolkene opp utstyret. Det var endel naboer som lurte på hva som foregikk.

 

Her er folkene klare for direktesending og sjekkoverlevering. Fra venstre dekanus Stig Slørdahl, Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen og Arne Lyngstad som har overlevd lymfekreft.

Klokken 07:00: Her er folkene klare for direktesending og sjekkoverlevering. Fra venstre dekanus Stig Slørdahl, Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen og Arne Lyngstad som har overlevd lymfekreft.

 

Trøtte, men blide: "Selfie" av meg med Arild Domaas i Kreftforeningen

Klokken 07:10: Det ble tid til “selfie”: Her er jeg med Arild Domaas i Kreftforeningen

IMG_0448

Klokken 08:00: Feiring med kolleger. Kaffe og snart kake.

Her har dekanus akkurat fått en hemmelig liste over hvilke forskere som fikk støtte fra Kreftforeningen. Til venstre: Heidi Venæs i TV2.

Klokken 08:30: Her har dekanus akkurat fått en hemmelig liste over hvilke forskere som fikk støtte fra Kreftforeningen. Til venstre: Heidi Venæs i TV2.

IMG_0455

Klokken 08:45: Det viste seg at flere som var der for å feire Bodil, også hadde fått penger til sin forskning og gjort seg fortjent til kakespising. Fra venstre: dekanus, Magne Børset, Hans Krokan, Marit Otterlei, Geir Slupphaug, Therese Standal og Bodil Kavli.

Du liker kanskje også