Det hevdes at ekstra mye fysisk aktivitet og trening er viktig for å opprettholde god funksjon og redusere risikoen for nye alvorlige hendelser etter hjerneslag. Vi har imidlertid gjennomført en stor randomisert kontrollert studie som viser at økt aktivitet og trening ikke førte til bedre funksjon sammenlignet med det som i dag er standard oppfølging. Hvordan skal vi tolke disse resultatene?
Av Torunn Askim, professor ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap.
Hjerneslag
-
ForskningHjerneslagNTNUhealth
Ny innsikt om behandling etter akutt slag
av @NTNUhealth 31. august 2015Bloggere: Torunn Askim og Bent Indredavik Institutt for nevromedisin, NTNU Det har lenge vært antatt at tidlig mobilisering ut av seng er gunstig etter…
-
ForskningHjerneslagNervesystemet og hjernen
Vil knekke kode for demens etter slag
av @NTNUhealth 21. oktober 2014Av Jørn Fremstad Kommunikasjonsrådgiver ved St. Olavs Hospital Ev av fem som rammes av akutt hjerneslag utvikler demens i løpet av det kommende året,…
-
Betennelse og immunsystemetForskningGenerell helserelevansHjerneslagHjerte-karNTNUhealth
Hjerte- og karsykdom er assosiert med økt risiko for leddgikt
av @NTNUhealth 11. juni 2014Blogger: Vibeke Videm Dobbelt så mange av de som fikk leddgikt (revmatoid artritt) en gang mellom HUNT2 (les mer om Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag her) og…
-
Barn og ungeForplantning og fødselForskningHjerneslagNervesystemet og hjernenNTNUhealth
100% oksygen gir økt skadeomfang etter hjerneslag hos nyfødte
av @NTNUhealth 25. november 2013Blogger: Tora Sund Morken Barn som er født for tidlig er spesielt utsatt for hjerneskade som følge av reduksjon av…
-
Betennelse og immunsystemetForskningGenerell helserelevansHjerneslagHjerte-karStoffskifte og hormoner (metabolisme og endokrinologi)
Sukker + inflammasjon = sant?
av @NTNUhealth 19. juni 2013Blogger: Eivind Samstad Immunforsvaret har sensorer som gjenkjenner inntrengere som bakterier og virus, men også skade på celler i kroppen. Aktivering…
-
Barn og ungeForskningHjerneslag
Positiv effekt med antibiotika ved hypoksisk-iskemisk hjerneskade
av Kari Williamson 24. mai 2012Behandling med betennelseshemmende stoff (antibiotikumet doxycyline) ser ut til å kunne begrense skadeomfanget ved hypoksisk-iskemisk hjerneskade hos nyfødte, ifølge Cand.med. Marius Widerøe ved Institutt…