NTNU bør jobbe for at flere menn blir sykepleiere. Det vil pasientene tjene på.
Folkehelse
-
FolkehelseMeninger
10 selektive tiltak for å bedre barn og unges psykiske helse – del 2
av Frode Fossvold-Jørum / RKBU Midt-Norge 18. september 2019RKBU Midt-Norge har i 2019 arbeidet med en utfordring vi fikk av Barneombudet høsten 2018. Jeg har i tidligere blogginnlegg beskrevet ti tiltak på universelt og generelt nivå og vil i nye blogginnlegg beskrive våre foreslåtte ti tiltak på selektivt nivå. Forrige blogginnlegg handlet om de fire første tiltakene og her kommer tiltak 5-7.
-
Barn og ungeFolkehelseMeningerPsykisk helse
10 selektive tiltak for å bedre barn og unges psykiske helse – del 1
av Frode Fossvold-Jørum / RKBU Midt-Norge 4. september 2019RKBU Midt-Norge har i 2019 arbeidet med en utfordring vi fikk av Barneombudet høsten 2018. Jeg har i 3 tidligere blogginnlegg beskrevet 10 tiltak på universelt og generelt nivå og vil i 3 nye blogginnlegg beskrive våre foreslåtte 10 tiltak på selektivt nivå.
-
FolkehelseNTNUhealthPsykisk helse
Kjære ordfører, kan jeg få gi noe tilbake?
av @NTNUhelse 30. august 2019Kjære ordfører! Tenk deg at oppgaven du har er å vente. Seks måneder, ett år, tre år eller fem. Du vet ikke hvor lenge. Hva ville det gjort med troen på dine egne ferdigheter og din mentale og fysiske helse?
-
Barn og ungeFolkehelseMeningerPsykisk helse
10 generelle råd for bedre psykisk helse hos barn og unge (del 3)
av Frode Fossvold-Jørum / RKBU Midt-Norge 2. juli 2019RKBU Midt-Norge har i vinter arbeidet med en utfordring vi fikk fra det nye barneombudet Inga Bejer Engh. Hun spurte oss i et møte om hvilke 10 tiltak hun burde framsnakke på generelt grunnlag for å styrke barn og unges psykiske helse i Norge. Hansken ble kastet – og vi tok imot den. Her kommer de siste 4 tiltakene som vi mener er viktige.
-
FolkehelseGenerell helserelevansMeningerNTNUhealth
Urettferdige og unødvendige helseforskjeller er politiske utfordringer
av Hanne Strypet 11. juni 2019Vi vet i dag en god del om hva som gir oss god helse og hva som kan gjøre oss syke. Forskning har gitt oss mange svar og pekt på sammenhenger; for eksempel vet vi at økonomiske og sosiale levekår har mye å si for helsa, både her i Norge og i verden.
Med arrangementet Folkehelsepolitikk og sosial ulikhet ønsker vi å utfordre fagmiljøene og politikerne våre på hvordan politikken kan løse utfordringene forskerne kommer med.
-
De kommunale omsorgstjenestene er det mange som synser mye om, men ingen som har god nok kunnskap om. Omsorgssektoren i kommunene har om lag 120 milliarder kroner i årlige utgifter og utfører mer enn 140 000 årsverk for 360 000 tjenestemottakere i alle aldre i løpet av et år.
-
Barn og ungeFolkehelseForskning
Ny studie viser forbedringspotensial i opplæring av fosterforeldre
av Frode Fossvold-Jørum / RKBU Midt-Norge 2. mai 2019Barnevernet skal sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid.
-
Barn og ungeFolkehelseGenerell helserelevansMeningerNTNUhealth
Derfor støtter jeg klimastreikende ungdom med “samfunnsmedisinsk legeerklæring”
av @NTNUhelse 29. mars 2019Kan det forsvares at en lege blander seg inn i skolenes vurdering av elevers fravær, ut fra et argument om at det har betydning for befolkningens framtidige helse og at politisk aktivisme kan være helsefremmende for den enkelte elev?
-
Betennelse og immunsystemetFolkehelseForskningforskningGenerell helserelevansNTNUhealth
Verdas tuberkulosedag 2019
av @NTNUhelse 25. mars 2019Den 24. mars markerer vi verdas tuberkulosedag. Det var på denne dagen i 1882 at Dr. Robert Koch offentleggjorde at han hadde oppdaga bakterien som forårsaka sjukdomen tuberkulose, nemleg Mycobacterium tuberculosis. Tuberkulose er truleg årsaka til 1 milliard dødsfall dei to siste århundra og i dag døyr det årleg 1,5 millionar menneske av sjukdomen på verdsbasis. Ved Senter for Molekylær Inflammasjonsforskning (CEMIR) i Trondheim forskar vi på tuberkulose. Det er fordi vi er avhengige av å gjere nye oppdagingar for å betre den tilgjengelege behandlinga og for å stogge den varsla krisa med antibiotikaresistens.