Bloggere: DMFs Holmenkollstafettlag
… hvorfor snakker alle om Birkebeinerrennet med sine knappe 17 000 deltakere? Det er på Holmenkollstafetten det en «inn» å være, og jammen burde Det medisinske fakultet ved NTNU være representert!
Holmenkollstafetten omtalens som «vårens vakreste eventyr», og i år er det 90 år siden stafetten ble arrangert for første gang. I 1923 var ikke deltakerantallet det helt store (100 deltakere for å være presis), men i 2013 kan arrangørene i Idrettsklubben Tjalve rope høyt om de 2409 lagene som fullførte stafetten 11. mai.
Med andre ord fikk 36 135 løpere både tatt imot og levert fra seg stafettpinnen denne maidagen. Så hvorfor snakker alle om Birkebeinerrennet med sine knappe 17 000 deltakere? Det er på Holmenkollstafetten det en «inn» å være, og jammen burde Det medisinske fakultet (DMF) ved NTNU være representert!
I et forsøk på å innføre tradisjon for DMF-deltakelse på Holmenkollstafetten, var derfor et av lagene på årets startliste DMF/NTNU – Forsøkskaninene. Deltakelsen ble initiert og nøye planlagt over fredagsgrøt på MTFS, og etter heftig rekrutteringsarbeid på labber, lunsjrom og Innsida fikk vi til slutt rekruttert nok løpere til et stafettlag.
I hovedsak bestod laget av kvinnelige stipendiater og avdelingsingeniører fra Institutt for nevromedisin, Institutt for kreftforskning og molekylær medisin, Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk og Senter for nevrale nettverk – en herlig blanding av det som rører seg (raskt) på DMF.
Et par dager før den store dagen kom det dessverre, men forventet, inn meldinger om frafall. Vi kan jo alle litt om medisinsk statistikk og vårforkjølelse, så derfor hadde vi ordnet oss med en håndfull løpsvillige reserver i Oslo som steppet inn. Note to self: Ha alltid reserver i bakhånd!
Laget:
- Ingrid Åmellem, Kavliinstituttet / Senter for nevrale nettverk
- Guro Berge, INM
- Camilla Olaisen, IKM
- Guro Stødle, IKM
- Marie Austdal, ISB
- Line Tangerås, IKM
- Atefe Tari, ISB
- Sandra Dybos, ISB
- Helene Johannessen, IKM
- Marit Bugge, IKM
- Ioanna Chronaiou, ISB
- Jannicke Holmseth, x-IKM’er
- Reddende reserve-kaniner: Tone Sollesnes, Cecilie Dahm, Charlotte Venås og Lisa Laumann.
På DMF finnes det noe som heter «Lokalt samarbeidsutvalg – LOSAM», og det kom oss for øre at disse sitter på en pengesekk med velferdsmidler. Det ble derfor sendt inn en søknad om penger til deltakeravgift og reiseutgifter, og LOSAM svarte med å tildele midler til både det ene og det andre. Takk til LOSAM!
Selvutnevnt materialforvalter, Helene, droppet kveldskos og nattesøvn dagene før stafetten for å få ferdig lagets utrustning; en lilla kaninhale. Denne halen viste seg å være essensiell for vellykket veksling i flere tilfeller. Noen var nemlig så ivrige at de løp rett forbi personen de skulle veksle med, og hvis ikke vekslingsmakkeren hadde gjenkjent lagvenninnen forfra så ble i hvert fall halen hennes gjenkjent bakfra, og vekslingen kunne gjennomføres, dog på litt alternativt vis.
Resultater er vi ikke alt for opptatt av på laget vårt, men vi var fornøyde da vi løp inn på tiden 1:27:29. Det gjorde at vi kom på 388 plass av 571 lag i klassen vår. Når det gjelder resultatet er det noe vi gjerne vil tilføye: Vi deltok nemlig i klassen «Bedrift/mosjon – flest kvinner». Det vil si at de fleste lagene vi konkurrerte mot hadde innslag av menn, mens vi var et rent damelag, og dette mener vi styrker plasseringen vår betraktelig!
For at Holmenkollstafett-deltakelse skal bli en tradisjon ved DMF, er vi allerede i gang med planleggingen av neste års deltakelse. Da er målet at alle som skal veksle med hverandre skal ha sett hverandre minst en gang før veksling (og kanskje til og med kunne navnet på hverandre), og neste års kaninhaler skal ha neonfarge. Helene er på saken.
Vi er altså med neste år, er du?