Både helsepersonell og mange eldre tenker at dårlig hørsel er noe man bare må leve med som gammel. Det er alvorlig, når vi vet at dårlig hørsel blant annet kan bidra til demenssykdom.
NTNUhealth
-
FolkehelseForskningInfeksjonerNTNUhealth
Medisinsk forskning, nye påstander og bevisbyrde
– Betraktninger om vitenskapelig tankegang i urolige tider
av @NTNUhelse 9. september 2020Interessen for medisinsk forskning er stor i dag, og dette er positivt. Samtidig mangler mange bakgrunn for å forstå vitenskapelige prosesser, og det kan føre enkelte debatter på villspor. Akademikere har her et opplyseransvar.
-
Helse- og omsorgstjenesterNTNUhealthUtdanning
Første sykepleierstilling som deles mellom kommune og lærested
av Hanne Strypet 24. juni 2020Trondheim kommune og NTNU lyser ut en fast 100 % stilling som sykepleier og universitetslektor. Dette er trolig historiens første delte sykepleierstilling mellom en kommune og et universitet her til lands.
Målet med den kombinerte stillingen er å styrke forskningsbasert praksis i helsetjenesten og å sikre at utdanningen av helsearbeidere har oppdatert og relevant kunnskap for primærhelsetjenesten.
-
Helse- og omsorgstjenesterNTNUhealthPraksisUtdanning
Praksisveileder er best egnet for å vurdere studenter i praksisstudier
av @NTNUhelse 7. april 2020Halvparten av den treårige sykepleierutdanningen skjer i kommunene og spesialisthelsetjenesten. Da er det viktig at studentene følges opp av trygge og kompetente veiledere og lærere. Det skjer ikke alltid i dag.
-
ForskningHelse- og omsorgstjenesterNTNUhealth
Hva er pårørendes rolle ved vold, overgrep og forsømmelser mot eldre i sykehjem?
av @NTNUhelse 9. mars 2020Ved NTNU pågår det nå et større forskningsprosjekt på vold mot eldre på sykehjem. Noen av resultatene fra forskningen er allerede klare, og nå søker vi etter pårørende som vi tror kan gi oss verdifull informasjon.
-
Og ikke misforstå; vi er for fulltidsstillinger og hele stillingsprosenter, men vi ønsker oss flere sykepleiere som kan jobbe 50 % hos oss på NTNU med undervisning av studenter og forskning, og som jobber 50 % i en klinikk ved St. Olavs hospital.
-
ForskningforskningNTNUhealth
Hvordan vi oppdaget en ny mekanisme i immunceller for å vekke HIV virus som ligger i dvale
av @NTNUhelse 26. februar 2020Dette blogginnlegget handler om historien bak en artikkel som vi nylig har publisert i tidsskriftet Nature Communications. Artikkelen er den første publikasjonen fra vår arbeidsgruppe “Molecular Mechanisms of Mycobacterial and HIV Infections” ved CEMIR på HIV.
-
Har Justin Bieber borreliose? Skal risiko for demens, sorg, fedme, kjønnsinkongruens og aldring være diagnoser? Dette er aktuelle og vanskelige spørsmål, som viser at diagnoser har makt. De er verdivirksomme på en rekke måter. Derfor er de viktige for pasienter, profesjonelle og politikere.
-
ForskningMusculoskeletalNTNUhealth
Ryggsmerter og bevegelsesfrykt – Måler spørreskjemaene vi bruker det vi tror?
av @NTNUhelse 7. november 2019Når man har smerter kan det føles naturlig og fornuftig å unngå bevegelser man frykter forverrer smertene. Dette kan imidlertid være uheldig hvis man gjør det over tid. Leger og fysioterapeuter prøver derfor å avdekke om en slik bevegelsesfrykt er tilstede. Men fungerer verktøyene de bruker?
-
NTNUhealth
Hva er sammenhengen mellom inflammatorisk tarmsykdom og tarmcellenes oksygentilgang?
av @NTNUhelse 28. oktober 2019Cellers respons på lave oksygen nivå (hypoksi) er tema for årets Nobelpris i medisin. Jeg og min forskningsgruppe studerer den kroniske betennelsen ved Inflammatorisk tarmsykdom (IBD), og hva hypoksi betyr for denne.