Spør en forsker: Er pulsen min normal under intervalltrening?

av @NTNUhelse 27. januar 2016

Hei!

Jeg er pensjonist (71 år) og hobbytrimmende. Jeg har i 5 år løpt intervall 4 x 4 minutter 3 ganger i uka pluss èn dag i uka med såkalt langkjøring, cirka 5 tusen meter. Jeg deltar ikke i konkurranser, formen er dog god. Høyden er 180 cm, vekta ganske stabil på 82 kg.Min hvilepuls er mellom 37-39 slag per minutt. Pulsen under intervalltrening kan komme opp til 140 slag per minutt. Per minutt etter intervalltreningen går antall slag ned med 35. Er disse tallene normale?

For orden skyld, jeg røyker ikke og drikker lite alkohol.

Svar fra: Øivind Rognmo
Forsker ved K. G. Jebsen – Senter for hjertetrening (CERG)Øivind Rognmo Forsker ved CERG

Hei,

Pulsen under intervalltrening og hvordan den går ned etter intervalltreningen høres helt normalt ut. Du later til å være i svært god form for din alder, og dette kan også være årsaken til at du har en hvilepuls på 37-39 slag per minutt, men det kan likevel være lurt å ta opp dette med legen din. For yngre veltrente menn er det helt greit å ha lav hvilepuls, men hos eldre er lav hvilepuls en av risikofaktorene for noen hjertesykdommer.

Øivind

*Svaret er rediger 10. febrauar 2016

Les mer trening som medisin og om forskningen ved K. G. Jebsen – Senter for hjertetrening (CERG) på deres egen blogg her!

Du liker kanskje også