Akuttmedisinsk seminar 23. – 25. august

av @NTNUhealth 24. juli 2013

Blogger: Synne Aanes

Er det nok akuttmedisinsk undervisning der du studerer? Jeg er usikker. Etter det første året hadde jeg lært mye nytt om kroppens anatomi og fysiologi, og litt basal hjerte-lunge-redning, men ikke mer akuttmedisin enn jeg lærte på trafikalt grunnkurs da jeg var 16. Heldigvis er det innført mer undervisning på lavere årskull nå.

AMS2

Fra akuttmedisinsk seminar i fjor

Sommeren mellom første og andre studieår, slo jeg hodet og svimte av. Vennegjeng en min ble sittende å måpe, og gjorde absolutt ingenting. Den første kommentaren deres var: Det er jo du som studerer medisin….

AMS3

Det må være realistisk når man skal øve

Etter at jeg begynte på medisinstudiet har folk en forventning om at jeg kan gripe inn dersom det skulle skje noe akutt, og at jeg vet nøyaktig hva jeg skal gjøre, for jeg skal jo faktisk bli lege. Jeg innså at det ikke var samsvar mellom forventningene og hva jeg faktisk følte at jeg kunne, og bestemte meg for at jeg måtte lære mer praktisk.

En av arenaene hvor jeg har lært mer og fått praktisk trening på scenarioer som kan oppstå i en nødssituasjon, er på Akuttmedisinsk seminar.

Det har som formål å øke den akuttmedisinske kompetansen og interessen blant helsepersonell, og for min del har det virkelig holdt mål. Det ble arrangert første gang i 2011 på Rikshospitalet i Oslo, og har siden vokst til å bli utsolgt på under 6 minutter i fjor. Det er over 220 deltakere på seminaret som holdes på konferansehotellet Soria Moria utenfor Oslo, og deltakerne er alt fra studenter på første studieår til ferdigutdannede leger og ambulansepersonell.

I år arrangeres seminaret helgen 23.-25. august, og jeg er så heldig å få være med i crewet som arrangerer det.

Vi møttes i starten av juli for å planlegge siste finish, og jeg tror de som deltar vil få et stort utbytte og mengdetrening på det de føler seg usikker på. Jeg har gått fra å føle meg usikker til å vite at jeg tør gripe inn dersom det skulle oppstå en nødssituasjon, og at jeg i mange slike situasjoner føler meg trygg på at jeg vet hva jeg kan gjøre. Den praktiske treningen på seminaret og det faglige påfyllet fra foredragene har gjort meg tryggere på at jeg kommer til å takle legeyrket og økt interessen min for det akuttmedisinske fagfeltet.

Det er fortsatt noen ledige billetter igjen til årets seminar, og vi er en gjeng fra NTNU som reiser ned. Kan du nok om akuttmedisin, eller føler du at du vil lære mer? Jeg har innsett at man aldri kan få nok trening på akuttmedisinske scenarioer. Sjekk ut nettsiden www.akuttmedisinskseminar.no for mer informasjon om foredrag og workshops på året seminar, eller ta kontakt med meg så skal jeg prøve å svare på spørsmål: synne.aanes@akuttmedisinskseminar.no

AMS10

Fra seminaret i 2012

Du liker kanskje også