25 år – men klar for AFP?

av @NTNUhealth 7. november 2013

Blogger: Anne Steenstrup-DuchAnne Steenstrup-Duch

Gjør som over 1 million andre rundt om i verden: Sjekk din egentlige alder med CERG’s kondiskalkulator. Sjekk også hvor lite som skal til for å få ned alderen (og selvfølgelig gi deg selv litt bedre helse på kjøpet).

Din fysiske form er veldig viktig for at du skal bli gammel og ha god helse. Og det er faktisk ditt maksimale oksygenopptak, et fint ord for kondis, som er det mest presise målet på din hjertehelse. Forskere ved CERG/K. G. Jebsen senter for hjertetrening har funnet fram til «magiske kondisjonstallene» ved å undersøke 4600 friske nordmenn (deltakere i HUNT). Les mer om hvordan forskerne kom frem til disse tallene.

Les også intervju i New York Times med lederen for senteret, Ulrik Wisløff.

Faksimile fra NY Times intervju meg Ulrik Wisløff

Faksimile fra NY Times intervju meg Ulrik Wisløff

 

PS: Etter at dette intervjuet kom på trykk, har endelig resten av verden fått øynene opp for kalkulatoren. Den siste uka har serveren gått varm når over 1 million sjekket sine tall på våre nettsider. Flere medier har plukket opp saken, blant annet Daily Mail og Sydney Morning Herald.  Kalkulatoren er omtalt i over 150 internasjonale medier. Men det er jo også artig å merke seg at denne saken er faktisk ingen fersk nyhet. Første gang vi skrev om denne saken på engelsk var i  2011, og siden da har publikum enkelt kunne sjekke sin «fitness-alder» på CERG sine nettsider. Dette viser hvor påvirkning nyhetskanaler som New York Times faktisk har. Og det er jo også ekstra gøy for oss på NTNU å se at forskningen vår er relevant internasjonalt!

Du liker kanskje også