Halvparten av sykehusinnlagte hjertesviktpasienter kan være i ernæringsmessig risiko

av @NTNUhealth 21. november 2014

mann med hjertesviktUnderernæring øker risikoen for å dø som følge av kronisk hjertesvikt. En screeningsundersøkelse av pasienters ernæringstilstand ved St. Olavs Hospital i Trondheim viste at 75 av 131 hjertesviktpasienter oppfylte kriteriene for å være i ernæringsmessig risiko, selv om ingen av dem tidligere hadde fått diagnosen.

Antallet nordmenn med kronisk hjertesvikt øker, og det finnes ingen fullgod behandling mot tilstanden. Underernæring kan ha betydning for hvordan det går med pasientene som har hjertesvikt, og studier fra andre land viser at en stor andel av sykehusinnlagte hjertesviktpasienter er underernærte eller i ernæringsmessig risiko. Det blir anbefalt å bruke screeningverktøyet NRS-2002 når pasienter legges inn på sykehus, og en nylig publisert NTNU-studie har sett på om dette verktøyet gir gode mål på ernæringsstatusen for pasienter med hjertesvikt.

Les mer om studien på UNIKARDs hjerteblogg

Du liker kanskje også